poniedziałek, 14 września 2015

Domowa jajecznica na domowym chorizo

Co jakiś czas wyrabiam domowe chorizo.
Zauroczyła mnie ta kiełbasa i postanowiłam ją robić tak często jak to jest możliwe, aby tylko nam się nie przejadła. 
Jak zrobić domowe  chorizo napisałam tutaj [ klik ] a teraz zapraszam na pyszną jajecznicę z jej udziałem.
Domowa jajecznica na domowym chorizo. 

 
              Składniki:
  • 3 - 4 laski domowego chorizo
  • 1 cebula biała
  • 1 cebula czerwona
  • masło klarowane do smażenia
  • 6 jaj
  • pęczek szczypiorku
  • garść kiełków lucerny
  • sól morska niebieska

Cebulę pokroiłam w piórka, kiełbasę w plasterki.
Na suchej patelni najpierw wysmażyłam plastry kiełbasy, potem dodałam masło klarowane i włożyłam cebulę.
Dusiłam aż cebula się zeszkliła.
Jaja wybiłam do miseczki, rozbełtałam, dodałam sól do smaku.
Wylałam jaja na patelnię i wysmażyłam tyle aby pasowało domownikom czyli u mnie mocno.
Na koniec posypałam szczypiorkiem i kiełkami.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Surfinie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger