sobota, 17 października 2015

Chrupiące talarki z truskawkami

Jeśli została w domu chałka i lekko zrobiła się czerstwa to jest ona idealna do tego śniadania.
Oczywiście mogą być rogale albo bułki maślane ważne aby były czerstwe, wtedy smakują najlepiej.
Zachęcam do wypróbowania mojego dania.
Chrupiące talarki z truskawkami.

   
            Składniki:
  • wąska chałka, maślane rogale lub bułki maślane lekko czerstwe
  • 2 jaja
  • 50 ml mleka
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do kawy i deserów 
  • 1 szklanka truskawek + do dekoracji
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • olej do smażenia
Chałkę pokroiłam w plastry.
Jajo roztrzepałam z przyprawą i mlekiem.
Każdy plaster chałki maczałam w mleku z jajem i smażyłam na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Truskawki zmiażdżyłam widelcem razem z cukrem i podałam z talarkami.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Port Władysławowo

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger