sobota, 17 października 2015

Pierś kacza w ostrygach

Już kiedyś pisałam że jestem uzależniona od sosu ostrygowego?
Jeśli nie to teraz obwieszczam wszem i wobec że jestem uzależniona od sosu ostrygowego, dlaczego nie pytajcie nawet, nie wiem, jest pyszny.
Dodawałabym go do wszystkich potraw a tym razem dodałam go do piersi kaczej i to naprawdę był znakomity pomysł.
Filet kaczy nabrał jeszcze więcej smaku i aromatu, polecam.
Pierś kacza w ostrygach. 

 
              Składniki:
  • 2 filety z piersi kaczej
  • 2 - 3 łyżki sosu ostrygowego
  • pieprz cytrynowy
Pierś kaczki natarłam pieprzem cytrynowym i sosem ostrygowym.
Każdy filet nacięłam w kratkę od strony skóry tak aby nie przeciąć mięsa a samą skórę.
Mięso wstawiłam na godzinę do lodówki.
Smażyłam pierś na suchej patelni najpierw od strony skóry 7 minut a potem na drugiej stronie 6 minut.
Usmażone mięso zdjęłam z patelni i pozwoliłam mu odpocząć kilka minut aby było soczyste i pyszne.
Podałam pierś z botwinką i małymi ziemniaczkami.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Zapach rumianku

2 komentarze

  1. Zawsze u Ciebie pysznie i wyjątkowo:)))nigdy czegoś takiego nie jadłam :))))Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę:)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Reniu koniecznie musisz wypróbować, to danie jest wyśmienite. Pozdrawiam.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger