piątek, 15 stycznia 2016

Kisiel wiśniowy pachnący różą

Deser pyszny, szybki i bardzo aromatyczny.
Polecam wszystkim zapracowanym bo wymaga on bardzo mało czasu a efekt super.
Do produkcji użyłam wody różanej własnej produkcji [ klik ], można aromatyzować wodę zwykłą wodą różaną i też będzie ok.
Wiśniowy kisiel.


Składniki:
  • 300 g wiśni mrożonych
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 250 ml wody różanej [ klik ]
  • 2 pełne łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • krokant z orzechów laskowych


Przygotowanie:
  • Mrożone owoce zalałam wodą różaną, dodałam cukier i gotowałam jakieś 5 minut.
  • Mąkę ziemniaczaną rozprowadziłam wodą i wlałam do owoców.
  • Ciągle mieszając doprowadziłam do wrzenia.
  • Przelałam kisiel do pucharków i posypałam krokantem z orzechów.
  • Można jeść na ciepło albo na zimno.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Kuchnia lasu

4 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger