środa, 27 stycznia 2016

Sałatka żydowska

Kilka składników, a efekt zadziwiający.
Ponieważ  ziemniaki lubimy postanowiłam ją zrobić podchodząc trochę sceptycznie do sprawy.
I nie było to wcale potrzebne bo efekt wspaniały, sałatka wyszła znakomicie.
Popróbujcie, polecam.
Sałatka żydowska.

   
             Składniki:
  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • 5 ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 2 cebule
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/2 słoiczka majonezu
  • sól morska
  • pieprz
Jaja ugotowałam na twardo, ostudziłam, obrałam i pokroiłam w kostkę.
Ziemniaki ugotowałam w mundurkach, ostudziłam, obrałam i pokroiłam w grubą kostkę.
Cebulę i szczypiorek posiekałam.
Całość doprawiłam solą i pieprzem do smaku, wymieszałam z majonezem.
Sałatkę wstawiłam na 20 minut do lodówki aby smaki się przegryzły.
Smacznego.
Przepis kuchni żydowskiej
"Podróże małe i duże"
Słoneczna kula o zachodzie

4 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger