środa, 20 kwietnia 2016

Ziemniaki zapiekane z serem i cebulą

Pyszny dodatek do dań głównych albo jako kolacja lub samodzielne danie.
Ziemniaki tak podane pachną serem i cebulką i są wyborne w smaku. 
Ja zajadałam je same ale i z mięskiem, tak czy tak smakują wybornie, polecam gorąco.
Ziemniaki zapiekane z serem i cebulą.

               
                 Składniki:
  • 6 - 7 średnich równych ziemniaków
  • 1 mała cebula
  • 70 g sera bryndza
  • oliwa z oliwek
  • sól morska cytrynowa w płatkach
  • plastry sera cheddar
Ziemniaki obrałam i ugotowałam w osolonej wodzie.
Po ugotowaniu w każdym ziemniaku zrobiłam pod skosem 4 kieszonki.
Na przemian do kieszonek wkładałam cebulkę pokrojoną wcześniej w piórka oraz plasterki sera bryndza.
Ziemniaki ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,
posypałam płatkami soli cytrynowej i każdy ziemniak przykryłam plastrem sera cheddar.

Zapiekałam ziemniaki w piekarniku nagrzanym do 200 C z termoobiegiem przez 20 minut.
Smacznego.
Przepis Przemek.
"Podróże małe i duże"
Wiewiórka "Basia"

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger