wtorek, 10 maja 2016

Kokosowe naleśniki ryżowe

Takie naleśniki posmakują niejednemu niejadkowi.
Są smaczne, pachnące a z dojrzałym mango i owocem pepino czyli psianką melonową smakują jeszcze lepiej, polecam. 
Naleśniki piekłam na patelni 24 cm średnicy.
Kokosowe naleśniki ryżowe.

               
                  Składniki:
         Ciasto: ( 6 sztuk )
  • 3 jaja
  • 1 szklanka mąki ryżowej
  • 1,5 szklanki mleka kokosowego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • olej do smażenia
         Nadzienie:
  • 1 dojrzałe mango
  • 1 owoc pepino
  • syrop trzcinowy do polania
  • 2 - 3 łyżki jogurtu naturalnego

Jaja, mąkę ryżową, mleko kokosowe, cukier puder i 2 łyżki wiórków kokosowych zmiksowałam na jednolite ciasto i odstawiłam na 30 minut aby ciasto "odpoczęło".
Potem upiekłam 6 grubych naleśników na odrobinie oleju.
Naleśniki smażyłam z obu stron na złoty kolor.
Mango i pepino obrałam ze skórki i pokroiłam w kostkę.
Jogurt wymieszałam z syropem trzcinowym i wymieszałam z owocami.
Nałożyłam na każdy naleśnik farsz owocowy i złożyłam naleśniki.
Smacznego.
Przepis kuchni japońskiej.
"Podróże małe i duże"
Tulipany

5 komentarze

  1. Te naleśniki wyglądają bardzo apetycznie :) Mam nadzieję, że moim maluchom będą smakowały! Trzymaj kciuki, bo moi chłopcy są wybredni ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda apetycznie! Na pewno dam moim dzieciom do spróbowania :) Dam znać, czy zjadły, bo muszę przyznać, że uwielbiają grymasić przy stole ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czekam z niecierpliwością, ciekawa jestem. Dorosłym smakowały a dzieci jeszcze nie próbowały.

      Usuń
  3. Dominikowi nie smakowały, niestety. Ale Marcin się zajadał :)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger