czwartek, 15 września 2016

Kapusta Pac Choi smażona z sezamem

Małą chińską kapustę chyba wszyscy już znają.
Często kupuje ją w Biedronce i przyrządzam na różne sposoby a tym razem z braku czasu krótko ją podsmażyłam i pyszne danie wjechało na stół.
Popatrzcie, poczytajcie, kupujcie kapustę i usmażcie, zasmakuje na pewno. 
Kapusta Pac choi smażona z sezamem.


                Składniki:
  • 1 kapusta pac choi
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka masła klarowanego
  • 1 łyżka sezamu białego
Kapustę umyłam, osuszyłam i  pokroiłam w paski.
Na patelni rozgrzałam olej z masłem i wrzuciłam na nią kapustę, smażyłam kilka minut aż kapusta zmiękła ale nie sflaczała, ma być jędrna.
Na koniec wsypałam na patelnię sezam i chwilę jeszcze smażyłam. 
Podałam ze smażoną mortadelą włoską.
Chińska kapusta z włoska kiełbasą smakowały wybornie.
Smacznego.
Przepis autorski
"Podróże małe i duże" 
Klon palmowy

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger