środa, 14 września 2016

Owsianka po jamajsku

Dobrej owsianki nigdy dość jak mawiają a ta jest wyjątkowo aromatyczna i esencjonalna.
Cynamon i gałka muszkatołowa nadają owsiance jedynego i niepowtarzalnego smaku i aromatu.
Polecam gorąco, następnym razem dodam jeszcze owoce, może mango albo banana.
Owsianka po jamajsku. 


             Składniki:
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 2 szklanki wody
  • 6 łyżek słodzonego mleka zagęszczonego
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego
  • 2 łyżeczki kwaśnej śmietany 
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 
  • szczypta gałki muszkatołowej
Płatki owsiane wsypałam do garnka, zalałam wodą i gotowałam 5 minut.
Następnie dodałam mleko zagęszczone, cukier trzcinowy, śmietanę i wanilię i dobrze wymieszałam aby składniki się połączyły.
Przełożyłam owsiankę do pucharków, posypałam cynamonem i gałką muszkatołową.
Smacznego.
Przepis kuchni Jamajki
"Podróże małe i duże" 
Dziewięćsił bezłodygowy

2 komentarze

  1. Nawet owsiankę zmienisz w danie wyjątkowe:)))Pozdrawiam serdecznie:)))

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger