piątek, 23 czerwca 2017

Jaglanka sezonowa

Dobre i pożywne śniadanie to podstawa dobrze rozpoczętego dnia.
Moja jaglanka jest pyszna, pożywna, zdrowa i odchudza a jednocześnie dodaje energii.
Zachęcam jaglankę robić z owocami sezonowymi póki są, ja dodałam czereśnie, morele i truskawki.
Jaglanka sezonowa.


                Składniki:

  • 2,5 - 3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 pełna łyżka miodu spadziowego
  • 1 - 2 morele
  • 2 łyżki migdałów
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 6 - 8 truskawek
  • 1 szklanka wydrylowanych czereśni
  • szczypta soli

Ugotowaną kaszę jaglaną włożyłam do miski, dodałam umyte i obrane truskawki, miód, sól i zmiksowałam do połączenia składników.
Wydrylowałam czereśnie a morele pokroiłam w plasterki.
Przełożyłam kaszę truskawkową do miseczek, dodałam resztę owoców, posypałam migdałami i płatkami migdałowymi.
Smacznego.
Przepis autorski.
                                       "Podróże małe i duże"
Kwiaty lata
Lubię spacerować w parkach tam gdzie można podziwiać piękne, kolorowe kwiaty.
Tutaj spacerowałam w Parku Zdrojowym w Ciechocinku.

2 komentarze

  1. Świetne danie. Nigdy takiego jeszcze nie jadłam, zdecydowanie jest warte spróbowania!

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger