czwartek, 13 lipca 2017

Młoda kapusta z marchewką, koperkiem i suszonymi pomidorami

Taka kapusta "lipcówka" jest najsmaczniejsza, delikatna i pachnąca pierwszym słońcem.
Teraz lubię kapustę najbardziej bo potem jest pyszna ale już nie tak jak ta lipcowa.
Dlatego przygotowałam ją z ulubionymi pomidorami suszonymi.
Młoda kapusta z marchewką, koperkiem i suszonymi pomidorami.


              Składniki:

  • 1 mała główka młodej kapusty 
  • 2 średnie marchewki
  • 6 pomidorów suszonych bez zalewy
  • 1 łyżka smalcu ze skwarkami
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 3/4 szklanki bulionu warzywnego
  • 1 pęczek koperku
  • sól morska do smaku

Kapustę drobno poszatkowałam i przełożyłam do dużego garnka.
Wlałam do garnka bulion, dodałam smalec ze skwarkami i postawiłam na ogniu.
Do garnka dodałam sos sojowy i obrane wcześniej i pokrojone w półplasterki marchewki.
Do kapusty włożyłam również pokrojone w paski pomidory.
Gotowałam do miękkości jakieś 15 minut.
Na koniec doprawiłam do smaku solą i dodałam posiekany koperek.
Jeszcze gotowałam 2 minuty i kapusta gotowa.
Smacznego.
Przepis autorski.
                                           "Podróże małe i duże"
Bunkier w Konewce
Bunkier w Konewce k/Spały wybudowany został w roku 1940 jako bunkier cywilny.
Pełnił jednak funkcję bunkra kolejowego.
Mieścił w swej długości - 380 m - cały skład kolejowy.
Na zdjęciu jeden z wagonów kolejowych.

2 komentarze

  1. Kiedy dodać pomidory? Bo są w składnikach, ale w treści przepisu już brak :)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger