niedziela, 13 sierpnia 2017

Bułki zapiekane z mozzarellą i salami

Znakomita alternatywa dla zwykłych kanapek, tym bardziej że te są na ciepło.
Idealnie sycą na długie godziny i nadają energii.
Polecam na śniadanie albo na popołudniową przekąskę.
Bułki zapiekane z mozzarellą i salami.



                  Składniki:

  • 5 - 6 małych bułek
  • 125 g - 1 kulka mozzarelli
  • 5 - 6 plastrów salami włoskiego Milano
  • pomidor
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • listki tymianku


Z każdej bułki ścięłam wierzch tzw. czapeczkę.
Z dolnej części wydrążyłam miąższ.
Na dnie każdej miseczki ułożyłam plasterek mozzarelli, na nim ułożyłam plaster pomidora, potem plaster salami, kilka krążków cebulki i na wierzch ponownie plaster sera, posypałam listkami tymianku.
Nakryłam bułki czapeczką i ułożyłam na blaszce.
Miąższ wydrążony pokruszyłam na blaszce i rozsypałam na blaszce.
Zapiekałam w piekarniku nagrzanym do 180 C z termoobiegiem przez 10 minut.
Posypałam kruszonką z miąższu.

Smacznego.
Pomysł własny.
                                       "Podróże małe i duże"
Kwiczoł
Kwiczoły towarzyszyły nam podczas spacerów na wyjeździe do Ciechocinka.
Rankiem tak "hałasowały" że nie sposób było rozmawiać.
Są cudne i bardzo hałaśliwe.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger